Lijek za dušu!


Prije nekoliko dana sam odvela djecu u restoran na ručak, a moj se šestogodišnji sin izborio za pravo da prije jela kaže molitvu. Nakon što smo pognuli glave on je naglas rekao:

-”Bog je dobar, Bog je velik. Hvala ti za hranu, i ja ću biti zahvalan još više ako nam mama naruči sladoled za desert. I sloboda i pravda neka bude svakome! Amen!”

 Čuli smo smijeh za okolnim stolovima, a jedna je starija gospođa komentirala ovako:

-” Djeca danas ne znaju što je lijepa molitva. Tražiti od Boga sladoled! Svašta!”

 Kada je ovo čuo, moj je maleni sinčić bojažljivo upitao:

-“Što sam pogriješio? Zar se sada Bog ljuti na mene?” i zaplakao.

Nakon što sam ga primila u naručje i pokušala uvjeriti da je sve bilo savršeno i da Bog zasigurno nema razloga biti ljut, jedan je postariji gospodin pristupio našem stolu, prignuo se i potiho se obratio mom sinu:

-“Ja znam da se tvoja molitva Bogu jako svidjela.”

-“Zaista?”-iznenadio se dječak.

-“Vjeruj mi.”, I zatim je, teatralno se okrenuvši prema postarijoj gospođi koja je sve započela, nastavio: “Šteta što ona nikada nije zatražila sladoled od Gospodina.

Ponekad je dobro pojesti malo sladoleda - za dušu. “

Naravno, ja sam djeci za desert naručila sladoled. Moj se sin za trenutak zamislio, a onda je učinio nešto što neću zaboraviti dok živim: spustivši se sa stolice, ručicama je obuhvatio svoju staklenu čašu sa sladoledom i bez riječi krenuo prema stolu gdje je sjedila postarija gospođa.

Ljubazno se nasmiješio i rekao:

- ”Ovo je za vas. Malo sladoleda liječi dušu, a moja je za sada u dobrom stanju.”